Devolutions Remote Desktop Management

Introducció

Devolutions Remote Desktop Manager (RDM) és una solució de gestió de connexions remotes tot en un dissenyada per centralitzar i agilitzar el procés de gestió de múltiples connexions remotes. A mesura que la tecnologia ha evolucionat, també ho ha fet la necessitat que els professionals informàtics accedeixin i gestionen una àmplia gamma de dispositius, sistemes i xarxes. Devolutions RDM aborda aquesta necessitat amb un ampli conjunt de funcions, amb l’objectiu de simplificar la vida dels administradors de TI i dels equips de suport tècnic. En aquest article, donarem una ullada a Devolutions RDM i examinarem les seves característiques clau per proporcionar una comprensió completa de la plataforma.

Devolutions RDM és compatible amb els sistemes operatius Windows, macOS, iOS, Android i Linux, cosa que garanteix que es pot utilitzar en gairebé qualsevol entorn. Aquesta potent solució admet més de 25 protocols de connexió remota diferents, inclosos RDP, SSH, VNC i TeamViewer. A més, ofereix àmplies opcions de personalització i configuració, que permeten als usuaris adaptar el programari als seus requisits i preferències úniques.

Característiques clau

  • Gestió centralitzada de connexions

    La força principal de Devolutions RDM rau en la seva capacitat per consolidar totes les connexions remotes en una única interfície fàcil de navegar. Aquesta característica no només simplifica el procés de connexió, sinó que també millora la productivitat general reduint el temps dedicat a canviar entre diverses eines de connexió remota.

  • Seguretat i Compliment

    Amb la importància de la seguretat de les dades al món actual, Devolutions RDM ha pres mesures importants per garantir que els usuaris puguin emmagatzemar i gestionar les seves connexions de manera segura. La plataforma ofereix múltiples capes de seguretat, inclosa l’autenticació de dos factors, permisos granulars i opcions de xifratge per a dades sensibles. A més, admet diversos estàndards de seguretat, com ara FIPS i GDPR, per ajudar les organitzacions a mantenir el compliment.

  • Integració amb gestors de contrasenyes i proveïdors de credencials

    Devolutions RDM ofereix una integració perfecta amb gestors de contrasenyes populars, com LastPass, Dashlane i Devolutions Password Server. Aquesta integració garanteix que les credencials es puguin gestionar fàcilment i de manera segura dins de la plataforma, reduint el risc d’accés no autoritzat a connexions remotes.

  • Enregistrament de la sessió

    Per millorar les capacitats d’auditoria i resolució de problemes, Devolutions RDM permet als usuaris gravar sessions remotes. Aquestes gravacions es poden emmagatzemar localment o en un servidor remot i es poden reproduir en qualsevol moment per revisar sessions anteriors, garantint un nivell més alt de responsabilitat i transparència.

  • Automatització i scripting

    Devolutions RDM ofereix àmplies funcions d’automatització i scripting, que permeten als usuaris automatitzar tasques rutinàries i simplificar processos complexos. Amb el suport de PowerShell, Python i VBScript, RDM permet als professionals informàtics crear scripts personalitzats adaptats a les seves necessitats específiques, estalviant tant temps com esforç.

  • Accés mòbil

    Amb la tendència creixent del treball remot, Devolutions RDM ofereix aplicacions mòbils per a dispositius iOS i Android, que permeten als usuaris gestionar les seves connexions remotes durant la marxa. Aquesta flexibilitat afegida garanteix que els professionals informàtics puguin respondre de manera eficient als problemes i gestionar els seus entorns remots, independentment de la seva ubicació.

Referència

El desenvolupador de Devolutions Remote Desktop Management es l’empresa Devolutions.

 

Us diari

És una eina molt útil en les tasques de Sysadmin de qualsevol entorn. En destaco la seva capacitat d’emmagatzemar qualsevol tipus de informació més enllà de connexions (tant RDP com SSH, etc.). Molt interessant és el fet de poder desar credencials, certificats amb data d’expirament, etc.

La seva possibilitat de desplegar-se en entorns col·laboratius es molt potent, sobretot pensant en treball en equip.

Està disponible per entorns Windows, Linux, MacOs, iOs i Android.

 

Llicenciament

Existeixen dues versions de llicenciament per a DRM. La primera és la versió gratuïta, anomenada Free edition. Està enfocada a un entorn d’un sol usuari. En canvi, la versió Enterprise si que està enfocada a equips d’administrador i la seva llicència (i suport) té un cost associat


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *